3 mituri false despre țigla metalică

articol-blog_balcanic-9005-mat-590x340Alegerea învelitorii pentru acoperiș s-ar putea să vă dea bătări de cap dacă nu știți prea multe detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărei variante. Aveți de ales între țigla metalică, tabla cutată, țigla ceramica, acoperiș de lemn, stuf, carton etc.

Scopul acestui articol nu este să vă spunem pentru ce tip de acoperiș să optați dar vrem să distrugem câteva mituri false despre acoperișul din țiglă metalică întâlnite des în lumea online.

1. Țigla metalică NU se decolorează

Unul dintre cele mai des întâlnite mituri false despre țigla metalică și în general despre învelitorile metalice este acela că sedecolorează. Nimic mai neadevărat. Dacă se spune că țigla metalică se decolorează după o expunere îndelungată la soare, ne întrebăm de ce nu se spune același lucru și despre mașini? Pentru că este doar un mit care a pornit fie de la concurența producătorilor de alte tipuri de învelitori, fie de la producătorii și comercianții de țiglă metalică care nu respectă normele în vigoare.

De aceea este important ca înainte să alegeți un brand, să aflați totul despre el.

Orice producător serios are tehnologie de producție de ultimă generație, tehnologia de protecție UV care oferă o rezistență superioară la decolorare. Țigla metalică este fabricată din tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester.

2. Țigla metalică NU este mai zgomotoasă

O altă concepție total greșită, despre care ați auzit cu siguranță chiar și fără să fiți interesați de domeniu, este că țigla metalică se transformă într-un clopot de biserica în special când plouă sau când păsările merg pe aimage012coperiș. Din nou FALS.

Dacă aveți cunoștințe sau vi s-a întâmplat chiar vouă să auziți cum lovește ploaia în acoperiș recomandarea noastră este să consultați un specialist. Un specialist în adevăratul sens al cuvântului pentru că și cel care v-a montat țigla pe casă propabil s-a prezentat ca fiind un specialist, dar se pare că nu este deloc așa.

Montajul defectuos este de cele mai multe ori cauza acestui zgomot și nu țigla în sine. Ca să nu mai spunem că dacă nu ești atent și nu te informezi s-ar putea să îți pui pe casă o tablă de 0,35mm grosime iar specialiștii recomandă 0,5 mm.

În acest caz nici nu ar fi de mirare că fiecare ploaie se transformă într-un concert la tine în casă. E ca și cum porți la pantofi numărul 40 dar tu îți cumperi 38 și spui că pantofii sunt de vină nu tu că nu ai ales ce trebuia.

3. Țigla metalică NU ruginește

Sistemele de acoperiș din metal sunt realizate în prezent astfel încât să dureze mai bine 50 de ani, o viață de om. Rugina apare de cele mai multe ori fie când condițiile de depozitare sunt necorespunzătoare, fie când în procesul de fabtigla exfoliataricație nu se respectă toți pașii. Dacă învelitoarea metalică este prost depozitată s-ar putea să ruginească chiar înainte de a ajunge pe casa voastră. Prost depozitată înseamnă sub cerul liber, lungă depozitare într-o stivă, aproape de zonele umede sau în zone propice pentru condens. Modul în care este depozitată materia primă dar și produsul finit este un criteriu pe care trebuie să îl luați în calcul atunci când achiziționați învelitoarea pentru acoperișul vostru.

 

 

Tigla metalica lucioasa sau mata;Tigla Bilka; Tigla ceramica Tondach; Tigla metalica in module mici prepainted sau postpainted; Tigla metalica acoperita cu piatra naturala; Tigla Decra ; Tigla Gerard ; Tigla Novatik; Tabla prefaltuita; Ferestre de mansarda; Jgheaburi si burlane : Zincate; Prevopsite; Cupru; Titan-Zink; Tabla cutata; Panouri sandwich; Profile tabla la comanda; Jgheaburi Zambelli; Jgheaburi Novatik; Jgheaburi Bilka; Ferestre de mansarda Fakro; Folie Delta Dorken